6.722 persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării „Pune umărul pentru Timișoara”

Aproape șapte mii de persoane în trei zile au fost vaccinate la Timișoara în cadrul maratonului anunțat la jumătatea lunii aprilie. Inițiatorii acțiunii comunitare, Asociatia ATI Timisoara și dr. Sandesc Dorel, au primit mulțumiri de la reprezentanții administrației locale, fiind trasă concluzia după acest sfârșit de săptămână că oamenii vor să se vaccineze însă accesul trebuie făcut foarte ușor.


Evenimentul organizat la Centrul Regional de Afaceri Timișoara al CCIAT a fost unul de succes, consideră organizatorii. Primarul Municipiului Timișoara a transmis mulțumirile sale tuturor care s-au implicat în buna desfășurare a campaniei-maraton, evaluând că au fost salvate multe vieți prin reducerea riscului de răspândire al bolii COVID-19.

Eforturile fiecărui voluntar medic, asistent, sau student prin care a fost posibilă vaccinarea atâtor mii de oameni au fost recunoscute și apreciate.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 își propune organizarea a cât mai multe evenimente de acest fel, alături de autoritățile locale, menite să susțină ritmul campaniei de vaccinare și să faciliteze accesul tuturor la vaccinare.

Mesajul de speranță al acestui weekend e clar: oamenii vor să se vaccineze, vor să fie protejați de boală ei și ai lor, trebuie doar să le facilităm accesul la vaccin.

Dominic Fritz, Primar Timișoara

Autoritățile locale anunță că după acest eveniment reușit, campania de vaccinare merge mai departe, cu toate eforturile comunitare de care va fi nevoie: puncte de vaccinare drive-thru, puncte de vaccinare la marii angajatori din oraș, caravane de vaccinare în cartiere.

Fotografii: Virgil Simonescu / Inquam Photos

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.