USR PLUS Arad se opune construirii de blocuri în cartiere de case


Recent, cu toată opoziția consilierilor USR PLUS, Consiliul Local al Municipiului Arad a adoptat un PUZ care prevede construcția de blocuri într-o zonă de case din cartierul Aradul Nou. Proiectul a trecut la vot deoarece au fost destui consilieri care l-au considerat oportun.Asemenea construcții nu sunt singulare în Arad, ele ridicându-se în mai toate cartierele de case (Pârneava, Aradul Nou, Grădiște), aducând neajunsuri locuitorilor: mașini parcate pe străzi înguste, aglomerație și nu de puține ori mizerie și gunoaie, argumentează reprezentanții USR PLUS.

Proiectul de pe strada Măcieșului prevede construcția a 3 imobile cu câte patru nivele, fiecare nivel cu un apartament. Având în vedere că suprafața unui nivel/apartament este de aproximativ 200 de metri pătrați, este foarte probabil ca ulterior să se efectueze o reapartamentare. Așadar, există șansa ca pe trei locuri de casă din Aradul Nou să locuiască 24 de familii, în imobile care vor avea în total 12 locuri de parcare. Întrebarea celor de la USR PLUS este: unde vor sta mașinile celor care dețin aceste apartamente? Sau se va renunța la spațiul verde pentru a construi parcări suplimentare?

Arhitectul-șef al municipiului Arad nu a putut răspunde la aceste întrebări adresate de consilierii USR PLUS. Reprezentantul Municipalității ar fi replicat doar că proiectul pentru PUZ respectă cerințele legale și că astfel de situații se vor reglementa prin noul Plan Urbanistic General, adică peste alți câțiva ani.

Punându-se în locul oricărui cetățean care a achiziționat o casă și care evident nu își dorește densitatea unui cartier de blocuri, reprezentanții USR PLUS din CLM au votat împotriva acestui plan urbanistic zonal și precizează că la fel vor face ori de câte ori se va repeta situația. De asemenea, au fost cerute reglementări locale ferme care să interzică ridicarea de blocuri în cartierele de case.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.