The Script Contest, concurs-rezidență de scenarii pentru scurtmetraj, înscrieri până pe 24 aprilie

Cea de a 5-a ediție a concursului-rezidență The Script Contet se desfășoară între lunile martie și iunie 2021. Înscrierile sunt deschise până pe 24 aprilie, doar prin platforma filmfreeway, taxa de înscriere fiind stabilită la 10 $. Premii de mii de lei scenaristei sau scenaristului câștigător, iar alți 6.000 $ vor fi oferiție pentru a produce filmul.


Organizată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR), The Script Contest este o rezidență-concurs de scenarii de scurtmetraj, născută din nevoia tinerilor regizori și a scenariștilor de scurtmetraj din România de a avea mai multe programe culturale sau proiecte educaționale și de dezvoltare profesională, orientate către procesul creativ. Lansat în 2016 sub forma unui concurs de scenarii, The Script Contest devine din 2019 singura rezidență de scenarii de scurtmetraj la nivel național.

Juriul este format din trei membri (Andrei Crețulescu, Bianca Oana, Alexandru Baciu), reprezentanți ai industriei cinematografice, care vor citi cele 8 scenarii finaliste (draftul înscris și draftul final) și vor participa la etapa finală de prezentare a proiectelor, în urma căreia vor decide un câștigător.

Cum funcționează concursul?

Proiectul este deschis tuturor persoanelor de peste 18 ani, de orice formare profesională. Cu toate acestea, se adresează preponderent scenariștilor și regizorilor de scurtmetraj din România. Rezidența-concurs se desfășoară pe o perioadă de patru luni de zile, cu mentori profesioniști din industrie, și este împărțită în 4 etape:

  • Etapa înscrierilor, pre-selecția și anunțarea celor 8 rezidenți finaliști
  • Întâlnirile one-on-one de mentorat cu tutorii ediției
  • Rezidența de 6 zile de la Ferma Cobor, unde programul include timp dedicat scrierii, mese rotunde, proiecții de film, sesiuni de feedback tip peer review, workshop-uri și alte întâlniri de mentorat
  • Prezentarea finală a proiectelor, în fața juriului ediției

Deși TSC și-a îmbunătățit formatul de-a lungul anilor, el a fost inițial lansat ca un concurs pentru scenariile de scurtmetraj iar această componentă a proiectului ni se pare importantă și relevantă și astăzi. Astfel, în fiecare an, la finalul celor 4 luni de zile, oferim un premiu care constă în 3.500 lei acordați scenaristului câștigător și un grant de până la 6.000 euro destinat producției filmului câștigător, alături de consultanță pe întreaga durată a producției, oferite de casa de producție parteneră – Castalia Pictures.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.