La 76 de ani de la înființarea UTA, suporterii vor să „îmbrace” Aradul în alb-roșu, aniversarea din 2021 fiind dedicată lui Coco Dumitrescu

În fiecare an, ziua de 18 aprilie este încercuită cu roșu în calendarul suporterilor de fotbal din Arad. E data la care, în anul 1945, baronul Francisc Neuman crea ceea ce avea să devină cea mai frumoasă poveste a orașului în materie de sport. Suporterii doresc să marcheze acest moment printr-o invitație la purtarea semnelor și culorilor simbolice ale clubului de fotbal.


Marcarea aniversării din acest an se face printr-un omagiu adus unui utist de al cărui nume se leagă absolut toate marile performanțe ale Bătrânei noastre Doamne. Se împlinește, în 2021, exact un secol de când se năștea Nicolae „Coco” Dumitrescu. Acesta a fost de 4 ori campion cu UTA ca fotbalist, iar ultimele două titluri le-a cucerit din postura de conducător al băncii tehnice. Tot el era antrenorul acelei generații formidabile care a semnat momentele Feyenoord și primăvara europeană din 1972.

Povestea vieții sale e reconstituită acum chiar din însemnările și fotografiile lui ”Coco”, păstrate cu grijă de familia sa. Începând de duminică, 18 aprilie, la fan-shop-ul de la Arena Francisc Neuman, puteți găsi cartea ”Coco Dumitrescu, pentru totdeauna în inima Bătrânei Doamne”, scrisă de Radu Romanescu. De luni e disponibilă și la sediul clubului, din Calea Victoriei nr. 20, dar și on-line, la www.1945.ro. Începând cu ziua de 18 aprilie 2021, tribuna I a Arenei Francisc Neuman va purta numele lui Coco Dumitrescu.

Cum ar fi ca toți cei care s-au bucurat și au suferit alături de UTA să se unească și să ,,coloreze” în alb și roșu străzile și parcurile?

UTA este un nume pe care, cu siguranță, fiecare arădean l-a rostit măcar odată. Acesta este un simbol prezent oriunde și oricând, o pată de culoare vie și imposibil de șters. Pentru a arăta în ceas aniversar că UTA înseamnă Arad, suporterii doresc să vadă cât mai mulți oamenii din oraș purtând triunghiul alb-roșu al echipei cu mândrie în piept.

Pe 18 aprilie 2021 toți utiștii din Arad sau de pretutindeni sunt provocați să îmbrace un tricou alb-roșu, o bluză sau un hanorac, să poarte o șapcă sau un fular, să afișeze un steag sau să își pună în piept o insignă cu stema Bătrânei Doamne pentru a-și arăta iubirea pentru UTA într-un moment aniversar.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.