Europarlamentarul Botoș (USR PLUS): vaccinarea reprezintă singurul mod prin care această pandemie poate fi oprită

Apar tot mai multe evidențe clare care demonstrează eficiența vacinării populației. Cifrele furnizate în urma analizării impactului vaccinării asupra reducerii transimterii virusului ne arată că s-a prevenit decesul a zeci de mii de persoane, soluția opririi pandemiei fiind vaccinarea, transmite europarlamentarul Vlad Botoș (USR PLUS).


Vaccinarea unui număr mare de persoane în Israel a demonstrat că s-a redus în mod evident transmiterea virusului ajungându-se ca noile cazuri care apar să fie sub 200 de cazuri pe zi. Astfel viața normală pentru populația Israelului devine, încetul cu încetul, realitate.

Un alt exemplu este Marea Britanie, unde Departamentul de Sănătate Publică a analizat impactul vaccinării în masă a populației relevând faptul că s-a prevenit decesul a peste 10.000 de persoane, iar estimările englezilor spun că 9.000 dintre aceste decese ar fi fost probabile la persoanele de peste 80 de ani.

Așadar începem să avem date concrete referitoare la numărul de vieți salvate datorită vaccinurilor.

Vlad Botoș (USR PLUS), europarlamentar

Reprezentantul României în Parlamentul European își dorește să văd cât mai curând zâmbetele oamenilor, dar această dorință se va putea realiza doar dacă oamenii vor fi conștienți că trebuie să se vaccineze. Acum există și cifrele care confirmă faptul că imunizarea în masă este soluția să scăpăm de acest virus pervers care de mai bine de un an de zile ne face viața amară.


Prezentul text reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al MEP Vlad-Marius Botoș, membru al grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.