USR PLUS: Primăria Arad alocă de trei ori mai mulți bani Poliției Locale decât pentru Învățământ

Bugetul local pentru anul 2021 prevede o serie de achiziții de echipamente, printre care și unele exorbitante în dreptul Poliției Locale. Reprezentanții USR PLUS compară cheltuielile făcute de poliție cu cele alocate educației, iar domeniul din urmă iese perdant.


Lista de dotări a Poliției Locale are valoarea de 1.665.000 de lei, în timp ce sumele alocate pentru dotarea învățământului sunt de 598.000 de lei. Se evidențiază achiziția a 55 de calculatoare pentru Poliția Locală, prețul estimat pentru fiecare fiind de 9.000 de lei.

Aproape jumătate de milion de lei vor costa pe arădeni computerele personale ale polițiștilor locali în acest an.

În același timp, sumele alocate școlilor și grădinițelor din municipiu pentru achiziția de laptopuri și calculatoare sunt de 3.000 – 3.500 de lei pentru o bucată. Reprezentanții USR PLUS au numărat un total de 19 bucăți de astfel de echipamente bugetate pentru toate instituțiile de învățământ din Arad.

Concluzia este tristă și edificatoare: administrația nu prioritizează educația și viitorul celor mici. În schimb, vom avea polițiști locali dotați și fericiți, consideră USR PLUS.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.