Consilierul județean Moț (PSD): CJ Arad repartizează banii către localități pe criteriu politic

În sedința Consiliului Județean Arad de la finele lunii martie au fost repartizați banii pentru comunele și orașele din județul Arad. Reprezentanții PSD acuză că sumele corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit care „se întorc” de la bugetul național către cel județean, reprezentând fond la dispoziția CJA pe anul 2021, au fost împărțite de către PNL -care conduce instituția- pe criterii politice, neținându-se cont de nevoile locuitorilor din fiecare unitate administrativ teritorială (UAT).


După cum se poate observa din Anexa Hotărârii nr.98/31.03.2021 sumele repartizate către localitățile conduse de reprezentanți ai PSD sunt vizibil mai mici decât alte primării. Dacă în cazul edililor social-democrați banii publici alocați de către CJA pentru comunitățile lor sunt cel mult 331.000 lei (cu cea mai mică fiind 0 lei), la celelalte unități administrativ teritoriale, sumele alocate încep de la 250.000 lei și urcă până la 800.000 lei la Pecica – localitatea unde primar între anii 2000 și 2008 a fost Iustin Cionca, și orașul de domiciliu al actualului președinte al Consiliului Județean Arad!

Dacă cineva s-ar fi așteptat la o alocare corectă și echitabilă de fonduri pentru comunități, ar fi avut o nouă dezamăgire. Nu ar fi prima și, cu siguranță, nici ultima. Singurul criteriu luat în seamă este cel politic. Ești în barca liberală, primești bani. Nu ești, să îți fie de bine”, consideră Petru Moț, consilier județean. Reprezentantul PSD subliniază că din cauza unui astfel de mod de a face administrație, Aradul a rămas un județ codaș la mai toate capitolele, aspect pe care liberalii arădeni nu vor sau nu pot să îl înțeleagă.

Poate că și asta este o explicație de ce Aradul e în spate, nicidecum în față, așa cum trâmbița sloganul liberal.

Iată un exemplu despre ce au bihorenii și nu avem noi, și anume alocări bugetare corecte. Dacă ne uităm la modul în care CJ Bihor a alocat sumele de bani în anul 2021, vedem cum toate comunitățile au primit sume egale. Fără discriminări și fără culoare politică.

Petru Moț (PSD), consilier județean

Petru Moț atrage atenția că mulți arădeni se uită, pe bună dreptate, cu invidie la modul în care s-a dezvoltat Oradea și Județul Bihor precum și cum este posibil acest lucru acolo, ce au ei și nu are județul Arad? Reprezentantul PSD crede că răspunsul stă în alocări bugetare corecte.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.