Consulatul Onorific al Regatului Belgiei în România, inaugurat la Timișoara

Primul Consulat Onorific al Regatului Belgiei în România s-a deschis la Timișoara și este situat la parterul Casei ISHO, acesta fiind a doua prezență a misiunii diplomatice a Belgiei în țara noastră, pe lângă Ambasada de la București. Îndatoririle neremunerate ale Consulatului vor fi îndeplinite de către Ovidiu Șandor, om de afaceri în domeniul imobiliar.


Cu scopul de a oferi asistență consulară cetățenilor belgieni și de a dezvolta relații economice și culturale între cele două țări, Consultatul Onorific al Regatului Belgiei în Timișoara va fi deschis celor interesați la adresa Bulevardul Take Ionescu, nr. 46c, de luni până vineri, între orele 9-17:30, telefon 0371 33 63 63, email consulbeltimisoara@gmail.com. Consultatul Onorific va deservi județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Mehedinți.

Belgia și Bruxelles-ul sunt sinonime ale valorilor europene, iar Timișoara este considerată, pe bună dreptate, unul din cele mai europene orașe din Sud Estul Europei. Simbol al diversității și toleranței, Bruxelles-ul este și un important centru cultural și artistic, statut la care aspiră și Timișoara”, precizează într-un comunicat de presă Ambasada Regatului Belgiei la Bucureşti.

Omul de afaceri Ovidiu Șandor este cel care va îndeplini rolul de Consul Onorific. Acesta își va exercita atribuțiile în mod voluntar, în strânsă colaborare cu Ambasada Belgiei la București. „Există un număr important de actori economici belgieni prezenți în regiunea noastră, în diferite domenii de activitate și în sectoare cu o importanță strategică. Consulatul își propune să dezvolte și colaborarea la nivel artistic, cultural si academic”, a declarat Șandor. Antreprenorul este cunoscut pentru construcția pro­iectului imobiliar ISHO din Timi­şoa­ra, împărţit în trei faze, cu un total de 50.000 mp de birouri, un hotel Radisson Blu, parc şi o zonă rezidenţială.

Alegerea Timișoarei are și o importanță simbolică, se mai precizează în informațiile remise presei. Timișoara are în acest moment trei misiuni consulare: Germania, Italia și Serbia și 15 consulate onorifice: Austria, Bulgaria, Cehia, Franța, India, Macedonia, Moldova, Olanda, Peru, Spania, Suedia, Tunisia, Ungaria, Polonia, respectiv Belgia. „Timișorenii au manifestat dintotdeauna simpatie față de Belgia și valorile care reprezintă această țară. Belgia, unul dintre părinții fondatori ai Uniunii Europene, este considerată model de diversitate și promovare a valorilor europene”, a declarat Ovidiu Șandor, Consulul onorific al Belgiei la Timișoara.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.