Cum ar vindeca terapeuții această „ruptură” a familiei regale

Regele a spus că a sunat la Sussex și s-a confirmat că familia regală a făcut deja primii pași spre o reconciliere, prințul Harry vorbind cu tatăl și fratele său, deși nimeni nu a vorbit încă cu Meghan. În multe privințe, desigur, familia Windsor nu se aseamănă cu o familie normală. Natura conflictelor cu care se confruntă, ca să nu mai vorbim de faptul că o mare parte din acestea se desfășoară în atenția publicului, ar face o sesiune de terapie de familie destul de complexă. Dar, după cum dezvăluie nişte psihologi experimentați, atunci când vine vorba de a ajuta o familie în criză, există câteva adevăruri și tehnici universale care se aplică indiferent dacă clienții dvs. sunt regalități sau nu.

Deci, cum s-ar rezolva o problemă precum cea din familia regală? The Telegraph a abordat o serie de specialiști în încercarea de a găsi o soluție rezonabilă dar și sănătoasă. Jo Hemmings, psiholog și coach în relații, spune că prima întrebare adresată tuturor celor implicați într-o sesiune de terapie de familie este:

Vreți defapt să reparați această relație? Sunteți pregătiţi să puneți în lucru și compromisul? (pentru că este nevoie de compromisuri pentru a facilita această relaţie). Trebuie să obțineți un da cu privire la asta de la toată lumea. Și apoi, odată ce sunt expuse poveștile fiecăruia, trebuie așezate împreună și explicat: OK, suntem cu toții de acord că vrem să rezolvăm acest lucru.

Jo Hemmings, psiholog și coach de relații

Simon Shattock, un terapeut de familie, spune că poate fi util să îi încurajăm pe toți să ia în considerare alte generații ale familiei atunci când stabilesc intenții pentru terapie.

Trebuie să fi așezat cu membrii familiei, și trebuie gândit modul în care doresc să facă lucrurile să meargă pe viitor, deci nu este vorba doar despre cei mai în vârstă membrii ai familiei, ci şi despre nepoții și copiii lor. O întrebare importantă este: Cum ați dori să discutați cu Archie despre modul în care gestionați aceste dificultăți ca familie?

Simon Shattock, terapeut de familie

Dave Spellman, psiholog clinician și terapeut de familie, spune că abordarea celei mai recente crize familiale care i-a adus la terapie este cel mai bun loc pentru a începe, înainte de a intra în orice altă problemă mai profundă. În cazul familiei Windsor, asta a reprezentat apariția la emisiunea lui Oprah, lucrând aşadar înapoi cu paşii importanţi.

Este bine să începem aici în prezent, iar apoi, în timp, să ne extindem pentru a ne gândi la alte lucruri care ar putea influența conflictele actuale care ar putea să nu fie cele mai importante în mintea noastră. Întrebarea importantă este: cum am ajuns aici? Şi pentru a înțelege acest lucru, trebuie adesea să descoperiți o gamă destul de largă de alte aspecte.

Dave Spellman, psiholog clinician și terapeut de familie

Tentația de a arunca acuzații, este puternică în cazul familiei Windsor, am putea observa că Meghan pare să fi acuzat Palatul Buckingham că a continuat să divulge povești „disprețuitoare” despre ea, dar Jo Hemmings sfătuiește familiile să îşi însușească asupra propriei persoane acele sentimente.

Trebuie folosit un limbaj de genul: „mă face să mă simt ca şi cum…” nu „mă faci să mă simt ca…”. Trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru propriile sentimente. Nu poți face pe cineva responsabil pentru modul în care te simți într-o situație, deoarece asta creează o barieră.

SIMON SHATTOCK, TERAPEUT DE FAMILIE

Oamenii vin adesea la terapia de familie cu o listă întreagă de nemulţumiri pe care ei le consideră comise de un membru al familiei. Afișarea lor într-un mod productiv poate, spune Hemmings, să fie utilă, deoarece au existat cercetări care arată că transmiterea nemulțumirilor, întăreşte defapt, legăturile familiale. Ajută procesarea propriilor emoții și ca ele să fie scoase afară. Când ruminăm sentimentele și le ținem în noi, atunci se produce un mod de catastrofizare a evenimentelor din familie, precum şi apariţiile frustrărilor suplimentare.

Adesea, spune Spellman, atunci când toată lumea este consumată de furie, a-i determina pe oameni să se asculte unii pe ceilalți poate fi dificil. Și pentru o familie regală, acest lucru ar putea fi agravat de simplul fapt că problemele lor relaționale şi personale sunt expuse lumii întregi. Spellman explică ideea de acceptare a faptului că unele relaţii familiale sau rupturi, nu pot fi vindecate. Nu toate relațiile pot fi reparate în măsura în care oamenii pot şi îşi doresc acest lucru.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.