Victorie pentru belgianul Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) în clasica Milano – San Remo

Titlul cursei clasice de ciclism merge în 2021 la belgianul Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) după ce acesta a câștigat scurta sa desprindere de restul grupului favoriților pe partea plată până la finișul din San Remo, în fața unor nume puternice din acest sport care nu au reușit să-l ajungă din urmă în ultimii 2 km.


Cu un timp total de 6 ore 38 minute și 6 secunde, rutierul de la Trek-Segafredo nu era printre cei bănuiți a câștiga ediția din acest an a cursei Milano – San Remo. Mai ales că Alaphilippe atacase pe Poggio la 6,5 ​​km înaintea finalului, încercând să scape de principalii rivali, inclusiv Caleb Ewan care se menținea în fruntea grupului numeros de cicliști.

Van Aert și Pidcock au condus la ultima coborâre, atenți la atacurile celorlalți, dar Stuyven și Kragh Andersen nu i-au așteptat pe favoriți să dea tonul, așa că au pornit ei spre finiș când drumul s-a aplatizat, creând un decalaj considerabil față de ceilalți rutieri care au ezitat până a fost prea târziu ca să-l mai ajungă pe belgian.

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Când unul din favoriți, Mathieu van der Poel, a decis că e timpul să deschidă sprintul de final, Stuyven era destul de în față pentru a trece primul peste linia de sosire. Pe locul secund a ajuns Caleb Ewan (Lotto-Soudal) și Wout van Aert (Jumbo-Visma).

O altă surpriză a fost făcută de Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), aflat la cea de-a doua cursă a sa din sezon după ce fusese bolnav de COVID-19, și care a reușit să se mențină în grupul sprinterilor, clasându-se pe locul 4, chiar în fața lui Van der Poel. Francezul care a câștigat în urmă cu doi ani cursa, iar anul trecut s-a clasat pe doi, a finalizat acum abia pe locul 16.

Știam doar că trebuie să încerc, totul sau nimic. Prefer să fac asta decât să pariez pentru sprint și să termin pe locul 5 sau 10, așa că prefer să merg all-in. De cele mai multe ori nu este nimic, uneori este totul și astăzi a fost tot. Este incredibil! Nu îmi dau seama (ce am realizat) încă. Sunt incredibil de fericit!

Jasper Stuyven

Clasament final – Top 10

  1. Jasper Stuyven (Bel) Trek-Segafredo
  2. Caleb Ewan (Aus) Lotto-Soudal
  3. Wout van Aert (Bel) Jumbo-Visma
  4. Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe
  5. Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix
  6. Michael Matthews (Aus) BikeExchange
  7. Alex Aranburu (Esp) Astana – Premier Tech
  8. Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain-Victorious
  9. Søren Kragh Andersen (Den) Team DSM
  10. Anthony Turgis (Fra) Total Direct Energie

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.