Agenția UE pentru bunăstare derulează un sondaj online privind viața, munca și COVID-19

Într-un sondaj de 15 minute disponibil și în limba română, Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă (Eurofound) dorește să afle, în perioada februarie – martie 2021, cum sunt impactați cetățenii Uniunii Europene de pandemia continuă de coronavirus. Orice cetățean peste 18 ani poate participa la această cercetare privind viața, munca și COVID-19.Deși în prezent sunt disponibile vaccinuri, iar multe guverne intenționează să pregătească un sezon de vară cât mai normal posibil, pandemia de COVID-19 continuă să aibă efecte semnificative asupra calității vieții și a muncii oamenilor de pretutindeni. Prin urmare agenția Uniunii Europene continuă să documenteze modul în care oamenii sunt afectați de impactul economic și social al pandemiei de coronavirus.

Rezultatele cercetării vor ajuta Eurofound să-și îndeplinească obiectivele de furnizarea cunoștințelor pentru a contribui la elaborarea unor mai bune politici sociale, de muncă și de ocupare a forței de muncă în UE. Două runde ale acestui tip de sondaj au fost efectuate până în prezent, permițând comparația între prima rundă lansată la 9 aprilie 2020, când majoritatea statelor membre se aflau în prima carantină, și a doua rundă în iulie 2020, când societatea și economiile erau încet redeschise.

Pentru a surprinde noile evoluții, sondajul conține și întrebări noi, de exemplu referitoare la ce cred oamenii despre programele de vaccinare și la calitatea și utilizarea serviciilor publice în perioada pandemiei. De menționat că cercetarea se adresează persoanelor care au vârsta de minimum 18 ani.

Sondajul a fost conceput pentru persoanele care trăiesc în UE, dar conține întrebări interesante despre bunăstare la care pot răspunde persoane din orice țară. Participarea este absolut voluntară și răspunsurile sunt culese în mod anonim. Există și opțiunea de a nu știi răspunsul la o întrebare sau a nu se dori să se răspundă.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.