Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: Aradul are nevoie de proiecte serioase și de capacitate administrativă

După un dialog cu liderul consilierilor locali arădeni ai USR PLUS, Florin Stana, ministrul investițiilor si proiectelor europene, Cristian Ghinea, transmite că proiectele Aradului trebuie să fie serioase și totodată susținute de capacitate administrativă, pentru a putea beneficia de finanțare din fonduri nerambursabile.


Ministrul a avut o întrevedere cu liderul consilierilor locali ai USR PLUS, Florin Stana, în cadrul căreia au fost discutate principalele proiecte de care poate beneficia municipiul nostru. În anii următori România are șansa de a beneficia de o finanțare europeană consistentă, atât prin intermediul fondurilor structurale cât și prin PNRR și alte mecanisme.

În cadrul discuției au fost reliefate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească proiectele Aradului, pentru a beneficia de finanțare. Pe de o parte, trebuie să fie proiecte serioase, care să contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții arădenilor, iar pe de altă parte trebuie să fie susținute de capacitate administrativă necesară implementării lor.

Vor fi favorizate proiectele dedicate sănătății și educației, protecției mediului și creșterii eficienței administrației prin digitalizare. Concret, este vorba de infrastructură sanitară, de construcția de creșe și de dotarea școlilor, de creșterea eficienței energetice. Pentru creșterea calității aerului sunt susținute proiectele de împădurire, de plantare a unor perdele forestiere care să protejeze orașul.

Foarte importantă va fi capacitatea de a elabora și a implementa aceste proiecte. Aradul nu va primi bani pentru investiții care ajung să coste și să dureze dublu, așa cum a fost cazul cu construcția stadionului UTA sau pentru lucrări de slabă calitate.


Prezentul text reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al grupului consilierilor municipali USR PLUS Arad.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.