Consulul onorific al Austriei în România s-a întâlnit cu autoritățile locale din Arad

Primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț, respectiv președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, au primit vizita consulului onorific al Austriei, domnul Georg Bardeau. Aceștia au abordat subiecte de tematică locală cât și regională, fiind vizate domeniile comerțului, culturii și turismului.


Călin Bibarț a avut un dialog constructiv cu domnul consul Bardeau. În urma discuțiilor abordate se numără intenția de creare a unei platforme româno-austriacă de e-commerce, atât la nivel local, cât şi național, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Arad.

Mai concret, în întâlnirea dintre cei doi, a fost căutată posibilitatea prin care produsele româneşti, atestate în UE, să fie distribuite în lanțurile de magazine din Austria. Pe lângă acest aspect, primarul actual al municipiului Arad a propus întărirea relațiilor economice, culturale, educaționale şi turistice dintre Arad şi marile oraşe austriece.

Călin Bibarț, Georg Bardeau

Iustin Cionca a avut o întrevedere cu domnul consul, în care au fost atinse ca teme potențialele colaborări între landuri austriece și județe din vestul României, în domenii ca economie, cultură, social, educație și agricultură. O altă discuție s-a axat pe sprijinul necesar ca Aradul să fie inclus pe Via Habsburg, demers inițiat de Consiliul Județean anul trecut.

Avem legături strânse cu spațiul austriac, unele din istoria noastră comună, altele din economia actuală a județului Arad. Mă bucură numirea domnului consul onorific, pentru că este un om pragmatic și îmi doresc să construim împreună proiecte concrete”, a declarat Iustin Cionca.

Iustin Cionca, Georg Bardeau

Austria are drept Consul onorific la Timișoara pe domnul Georg Bardeau, în aria sa de competență intrând județele Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi și Timiş. Serviciile pe care le poate oferi sunt cele de legalizare a documentelor private, autentificări, certificate de viață, cazier judiciar, precum și alte servicii, conform cu informațiile furnizate de Österreichisches Honorarkonsulat Temeswar.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.