Cum devine simbol în România un profesor de sănătate publică

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și director al Centrului pentru Sănătate Publică din Cluj, a devenit cunoscut în România pentru că în anul 2020 a fost printre puținele voci avizate care au încercat să explice oamenilor obișnuiți reguli generale de sănătate și cele privind coronavirusul în special.


De curând, profesorul a debutat într-o serie video de sfaturi și răspunsuril la cele mai frecvente întrebări puse de oameni, privind subiectul pandemiei și al vaccinării. Pentru că toată lumea începuse să îl cunoască drept Profu’ de Sănătate Publică, așa se intitulează și seria de clipuri filmate de Cherecheș, ajunsă săptămâna aceasta la episodul 5.

Devenirea treptată în simbol ușor recognoscibil -după ochelarii de vedere rotunzi și barba lungă- se realizează și cu aportul unor oameni activi în design şi materiale promoţionale. Pentru această componentă, responsabilii sunt la Daisler Print House, cunoscută studenților din zona UBB pentru ofertele de tipărituri și xerox dar și de restul clujenilor datorită Daisler Asociația, organizatoare a revitalizării Străzii Potaissa, festivalului Lights On Romania, sau al Centrului Verde.

Implicarea profesorului Cherecheș continuă pe pagina acestuia de Facebook, unde împărtășește din sfaturi şi explicații privind sănătatea publică pe un limbaj ușor de înțeles pentru toată lumea. Rămâne de văzut dacă talentul său de vorbitor public, precum și pasiunea pentru informarea pe teme de sănătate publice îl va transforma într-un simbol popular, purtat pe tricouri de oameni.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.