USR PLUS solicită Primăriei Arad montarea unor parapete conforme pe pasajele rutiere

Recentul accident de pe pasajul rutier din cartierul Micălaca, care din fericire nu s-a soldat cu victime, a făcut pe cei de la USR PLUS din Consiliul Local Municipal (CLM) să reacționeze. Solicitarea către Primăria Arad pentru montarea unor parapete conforme a mai fost făcută în trect, când alianța de partide nu avea însă aleși reprezentanți în consiliu.


Grupul consilierilor municipali USR PLUS solicită Primăriei Arad să inițieze procedurile pentru dotarea pasajelor rutiere Grădiște și Micălaca și a podului Decebal cu parapete metalice deformabile de tip N2 și H2, conforme normativului AND 593/2012.

Cele trei pasaje rutiere sunt în prezent dotate cu un sistem ineficient, neconform cu standardele în vigoare și care a demonstrat încă o dată că nu poate să asigure protecție autovehiculelor, împotriva ieșirii de pe platforma drumului.

Numeroase autovehicule au părăsit carosabilul și au căzut de pe pasajele menționate, cel mai cunoscut fiind accidentul din octombrie 2018, când patru tineri s-au accidentat, doi decedând. Și atunci am solicitat administrației înlocuirea parapetelor. Din păcate, nimic nu s-a îmbunătățit.

Nu ne rămâne decât ca, alături de cetățeni, să generăm suficientă presiune publică. A funcționat în cazul pasajului pe sub calea ferată din Micălaca, redeschis în urma sutelor de solicitări venite de la dumneavoastră.

Vă rugăm să sprijiniți inițiativa aici: https://forms.gle/pgZMg5L7LgE5DrNN9


Prezentul text reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al grupului consilierilor municipali USR PLUS Arad.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.