Sindicatul EUROPOL acuză un document MAI de impunere polițiștilor a unei norme de amenzi

Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL a publicat pe internet o imagine care înfățișează o adresă semnată de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne din București. În documentul datat în 16 februarie se solicită raportarea numărului de polițiști angrenați în acțiuni, de amenzi contravenționale și al avertismentelor aplicate.


Am intrat în posesia unui document emis de la nivelul Poliției Române care dă startul vânătorii de amenzi”, transmit cei de la sindicatul EUROPOL în descrierea documentului. Destinatarii mesajului MAI sunt Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, toate inspectoratele de poliție județene, toate secțiile regionale de poliție transporturi, toate brigăzile de combatere a criminalității organizate, precum și Brigada Autostrăzi.

Documentul cu nr.426.459/16.02.2021 transmis de la Inspectoratul General al Poliției Române, mai exact de la Centrul Operațional, precizează că toți șefii de unități sau structuri trebuie să raporteze, începând din acea dată, în fiecare zi, până la ora 23:00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, pe amenzi respectiv avertismente.

Condamnăm ferm aceste acțiuni de intimidare la adresa polițiștilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populației. Ne punem speranța că polițiștii nu vor accepta această „normă” iar în situația unor presiuni din parte șefilor, vom interveni prompt!

Sindicatul Europol din România

Deși reprezentanții sindicatului precizează că „este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de polițiști. Și este tot pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un „indicator” de performanță”, în documentul prezentat nu se face nicio precizare care să lege indicatorii de performanța polițiștilor.

Cât privește amenzile și avertismentele aplicate de polițiști, datele statistice erau strânse și până în prezent la nivelul fiecărei unități. Deci nu ar fi penru prima dată când există asemenea interes pentru amenzi, ci poate doar la un nivel mai centralizat.
Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL este o organizație sindicală formată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru apărarea drepturilor fundamentale și profesionale ale polițiștilor.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.