Gianluca Brambilla câștigă etapa finală și întreg Turul Alpilor Maritimi şi Varului

Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo) a câștigat Turul Alpilor Maritimi şi Varului cu o victorie în etapa a treia, reușind astfel să-l depășească în clasamentul general pe Michael Woods (Israel Start-Up Nation) care purtase tricoul galben de lider înaintea și în timpul etapei finale.


Prima etapă a Turul a fost adjudecată de către ciclistul olandez Bauke Mollema tot de la echipa Trek-Segafredo, iar etapa a doua de către canadianul Michael Woods transferat în acest sezon la echipa Israel Start-Up Nation.

Etapa finală a Turului a avut o lungime de 136 km, cu startul şi sosirea la Blausasc, în departamentul Alpii Maritimi din Franța. Brambilla (33 ani) a făcut parte dintr-un grup mare condus de Groupama-FDJ care a evadat clar de la începutul etapei. În cele din urmă ciclistul italian s-a desprins și a ajuns la victorie de unul singur.

Foto: Trek-Segafredo

Evadarea a pornit cu 11 km înainte de finiș și nu a avut contestatari. La 13 secunde în urma lui Brammbilla au trecut linia de sosire Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers), Ben O’Connor (aG2R Citroën Team), Rudy Molard (Groupama-FDJ) și Valentin Madouas (Groupama-FDJ).

Purtătorul tricoului galben, Michael Woods, și-a apărat din greu poziția de lider al clasamentului general. Doar 5 secunde l-au despărțit pe canadian de victoria smulsă de italianul de la echipa Trek-Segafredo.

Clasamentul general final

1Gianluca Brambilla (Ita) Trek-Segafredo12:51:00
2Michael Woods (Can) Israel Start-up Nation0:00:05
3Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo0:00:06
4Rudy Molard (Fra) Groupama-FDJ0:00:09
5David Gaudu (Fra) Groupama-FDJ0:00:11
6Ben O’Connor (Aus) AG2R Citroën Team
7Valentin Madouas (Fra) Groupama-FDJ0:00:13
8Jakob Fuglsang (Den) Astana-Premier Tech0:00:18
9Nairo Quintana (Col) Team Arkea-Samsic
10Tao Geoghegan Hart (GBr) Ineos Grenadiers0:00:26

Foto principal: Getty

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.