Cele mai bine vândute cărţi în România pe parcursul anului 2020

Vânzările au crescut de la începutul şi pe parcursul pandemiei, cu un procent de 30%, comparativ cu anul 2019. Aici vorbim despre statistica realizată de către reprezentanții elefant.ro, din care rezultă că în 2020 s-au vândut cantităţi semnificativ crescute de cărţi la categoria dezvoltării personale și la cele pentru copii.


Conform reprezentanţilor portalului de comerț online, cele mai vândute cărţi au fost cele de dezvoltare personală, care au atins cotele cele mai ridicate în vânzări pe timpul pandemiei, în 2020. Aşadar avem, Arta subtilă a nepăsării, de Mark Manson care se află pe primul loc în topul celor mai bine vândute cărţi ale unui autor străin, în 2020. În top 5 se află și Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața, de Gary Jogh Bishop, unul dintre titlurile care reprezintă secţiunea pentru dezvoltare personală. Printre multe altele avem şi două volume din aceaşi categorie care se situează în primele „10 titluri cele mai cumpărate”, scrise de autori străini: Inteligența emoțională, ediția a patra de Daniel Goleman și Arta manipulării de Kevin Dutton.

În top 3 regăsim două cărţi de ficţiune: Acolo unde cântă racii, romanul de debut al Deliei Owens (bestseller internaţional) situat pe locul secund în clasamentul vânzărilor pe 2020 la noi în ţară, și Pacienta tăcută, scrisă de Alex Michaelides, volum situat pe poziția a treia a clasamentului.

Cărţi renumite scrise şi de autori români

Românii și româncele nu au citit doar cărți străine. În topul cărţilor realizate de autori români întâlnim următoarele volume:

  • Până la sfârșit – Irina Binder,
  • Mindfulness urban – Gaspar Gyorgy,
  • O scurtă istorie ilustrată a românilor – Neagu Djuvara,
  • Fizica povestită – Cristian Presură,
  • Isus al meu – Gabriel Liiceanu.

Alte „cele mai cumpărate” volume scrise de autori români fac parte din categoria volumelor dedicate copiilor. Acestea sunt: Te iubesc, orice-ai face!, de Ioana Chicet-Macoveiciuc. Urmat apoi de Erus și Valea Recunoștinței, de Alec Blenche și Țup. Imposibil e doar un cuvânt, de Alex Donovici. Categoria pentru copii a cunoscut o creștere substanţială în 2020.

Vânzările cărţilor au crescut cu 30%, nivelul s-ar putea menține și în 2021

Vânzările cărţilor pe elefant.ro au crescut cu procente de peste 30% în 2020 față de 2019, în condițiile în care piața, per ansamblu, a cunoscut o scădere. Pentru 2021 reprezentanții portalului se așteptăm ca tendința de creștere a volumului de carte comandată online să se mențină la un nivel de cel puțin 20-25% față de 2020.

În cazul cărților pentru copii creșterea a fost puțin mai accelerată, pe fondul închiderii instituțiilor de învățământ pe o perioadă îndelungată și a mutării studiilor în online, de acasă.

Adrian Dinu care este directorul comercial în cadrul site-ului elefant.ro

Putem concluziona astfel că un număr semnificativ de români şi-au ocupat timpul şi s-au delectat de la început, şi pe parcursul pandemiei, în principal cu volume din categoria dezvoltării personale – precum şi o multitudine de volume scrise de autori români, având la dispoziţie numeroase titluri din care să aleagă.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.