Pasajul din Micălaca are furnizor pentru expertiză și proiectare. Banii cuprinși în bugetul național

Cel de-al doilea pasaj peste căile ferate de pe Centura Aradului, aflat în construcţie încă din anul 2011, fusese rescos la licitaţie de către Compania de Drumuri în 2016, însă de atunci nu s-a avansat considerabil, în ciuda declarațiilor fostului primar al municipiului. La finalul lunii ianuarie 2021 a fost stabilită compania care va executa expertiza tehnică a lucrărilor executate la pasajul de pe centura Aradului, va întocmi proiectul tehnic pentru restul de executat și va asigura asistența tehnică, informează USR PLUS. Totodată, au fost alocați bani în bugetul de stat pentru această lucrare.


Desemnarea proiectantului s-a făcut conform calendarului asumat de Ministerul Transporturilor, la finele lunii ianuarie. Este vorba de o companie cu sediul în Timișoara, subsidiara unei firme de proiectare germane, cu experiență în executarea unor proiecte de acest fel: SSF-RO.

Am decis să nu comunicăm acest fapt arădenilor, până nu avem certitudinea alocării fondurilor. Din fericire, acum putem spune că banii sunt prinși în proiectul de buget pentru anul curent și există premise ca lucrarea să avanseze conform calendarului”, a declarat prin intermediul unui comunicat de presă Florin Stana, consilier local USR PLUS.

  • Pasul următor îl reprezintă devierea rețelelor electrice de mare și medie tensiune (110kV, respectiv 20kV), pentru care este planificată procedura de achiziție în luna martie a acestui an.
  • Aici intervine condiția ca Primăria Arad să finalizeze exproprierea terenurilor aferente. USR PLUS va solicita administrației locale să prezinte situația exactă a procedurii, precum și o implicare fermă, cu un termen clar pentru finalizarea ei.
  • A treia etapă va fi execuția propriu-zisă a pasajului, pentru care este programată deja procedura de achiziție, în a doua jumătate a acestui an.

Dorim să schimbăm felul în care se face administrație în România. Proiectul acesta a cauzat multe dezamăgiri cetățenilor, din cauza promisiunilor neonorate în mod repetat. Pentru aceasta, vom comunica doar atunci când avem certitudini referitoare la etapele care mai sunt de parcurs”, încheie reprezentantul USR PLUS.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.