Proiect de lege depus de PSD pentru abrogarea „pensiilor speciale” ale parlamentarilor

PSD a depus la Parlament un proiect de lege pentru tăierea pensiilor speciale ale parlamentarilor, declarând că vor urma în viitor și celelalte categorii de „pensii speciale” din România. Liderul UDMR anunță că este de acord cu ideea, iar reprezentanții USR PLUS îi invită pe social-democrați să voteze proiectul depus de către aceștia în Parlament încă din 2017.


Biroul Politic al PSD a hotărât în unanimitate acest proiect de lege, în primă fază pentru parlamentari. Liderul grupului deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a precizat că, în perioada următoare, PSD va iniţia şi alte proiecte referitoare la pensiile speciale sau la plafonarea unor sume pentru reprezentanţii în AGA şi în Consiliile de Administraţie ale unor societăţi.

Inițiativa legislativă depusă de câteva zile prevede un singur lucru și anume că „articolele 49 și 50 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor cu modificările și completările ulterioare se abrogă.”

Vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR) a intervenit pe marginea acestui subiect și inițiativei anunțate de către PSD. Acesta a specificat pentru Agerpres că ori se elimină toate pensiile, fiindcă există decizii ale CCR pentru mai multe categorii, ori se stabilește un plafon pentru toate pensiile speciale, „ori ne batem joc de noi înşine şi de banii publici.”

Deputatul Adrian Wiener (USR PLUS), a ținut să îi reamintească public lui Marcel Ciolacu, președintele PSD că în 2017 unul din primele proiecte ale USR în Parlamentul României a fost tocmai eliminarea pensiilor parlamentarilor. „Probabil din cauza aceloraşi probleme de memorie, PSD a pierdut cheia sertarului în care a blocat proiectul USR. În această legislatură, USR PLUS îşi păstrează obiectivul de a reduce inechităţile sociale şi cheltuielile inutile, eliminând rapid acest privilegiu al pensiilor speciale pentru parlamentari. Invităm PSD să lase ipocrizia şi să voteze proiectul USRPLUS”, a solicitat Wiener.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.