Senatorul Vlad (USR PLUS): Ceea ce nu s-a realizat în trecut privind Cetatea Aradului trebuie reluat, trebuie obținut un acord politic solid

Cetatea Aradului trebuie să intre în circuitul civil, să devină punctul de plecare pentru renașterea Aradului, consideră senatorul Sergiu Cosmin Vlad după o discuție cu reprezentanul Ministerului Apărării Naționale. În prezent în cetate se află Batalionul Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii, batalion înființat la 20 martie 1998 și devenit operațional în anul 1999.

Dacă în perioada interbelică dominam economic Transilvania, turismul și serviciile pot fi astăzi șansa noastră. Senatorul USR PLUS a avut o întâlnire cu actualul ministru al apărării, domnul Nicolae Ciucă, unde a abordat tema reîntoarcerii cetății în proprietatea municipiului Arad.

I-am explicat domnului ministru care este importanța acestui obiectiv unic în România pentru orașul nostru și faptul că Aradul are nevoie de cetate mult mai mult decât are nevoie armata. Dumnealui a înțeles acest lucru dar și că va fi mult de lucru pentru a vedea acest vis îndeplinit”, declară Sergiu Cosmin Vlad.

Ceea ce nu s-a realizat în trecut trebuie reluat, trebuie obținut un acord politic solid și făcuți pașii care vor fi negociați. Abia apoi vom putea solicita finanțarea necesară transformării sale în obiectiv turistic. Până atunci, USR PLUS va demara o serie de dezbateri, pentru a identifica soluțiile optime de valorificare a cetății”, a concluzionat senatorul Vlad.


Prezentul text reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al Senatorului Sergiu-Cosmin Vlad, membru al grupului USR PLUS din Parlamentul României.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.