Patronii hotelurilor și restaurantelor dau în judecată Prefecturile și Guvernul

Dacă lumea politică este atentă în prezent la împărțirea funcțiilor în Prefecturi, o parte din sectorul economic vrea să își caute dreptatea în justiție și aducă autoritățile în instanță. Acuzațiile se referă la restricţionarea activităţii şi lipsa despăgubirilor, președintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) declarând că au fost iniţiate în toată țara proceduri legale împotriva prefecturilor și vor continua cu Guvernul.


HORA a iniţiat procedura legală prin care cheamă în judecată autorităţile, în special pentru restricţionarea activităţii. Președintele organizației, Daniel Mischie, citat de Agerpres, spune că procedurile în instanță au început cu Prefectura şi vor continua cu Guvernul, fiind aduse în discuție restricţionarea activităţii şi lipsa despăgubirilor în acest sens. Organizația se îndreaptă împotriva legii date de Guvern, după care vor solicita despăgubiri de la Ministerul Finanţelor, precizând că acţiunea se va efectua în toată ţara.

Împotriva hotărârilor emise de Guvern și aplicate de Prefecturi

În momentul în care m-ai închis, deşi respect toate regulile pe care tu le-ai pus, eu cred că tu trebuie să mă despăgubeşti. Noi nu avem nevoie azi de implicarea statului dacă statul ne lasă să funcţionăm, dar dacă statul vrea să rezolve criza sanitară prin închiderea industriei, atunci trebuie să despăgubească o anumită industrie”, declară președintele HORA. Reprezentanții hotelurilor și restaurantelor spun că înţeleg existența problemei sanitare legată de coronavirus, chiar și închiderea sau funcţionarea restricţionată, însă Statul trebuie să plătească pentru asta.

Statul doar trebuie să vrea

Reprezentanții HORA subliniază că Statul are posibilitatea să se împrumute azi şi are posibilitatea să recupereze din bugetul UE (din exerciţiul 2021-2027) toţi banii, având în vedere că s-a extins până la sfârşitul anului cadrul temporar și s-a majorat suma cu care poate fi despăgubită o companie (de la 800.000 la 1,8 milioane euro). „Cine reprezintă statul, Guvernul, trebuie să-şi facă treaba. Azi nu prea se întâmplă acest lucru. Sau nu în timpul în care noi avem nevoie”, a concluzionat președintele HORA.

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești, având misiunea de a susține și de a promova interesele și valorile comune ale membrilor săi pe plan național și internațional

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.