Lucrătorii din sănătate au protestat, din nou, în fața Guvernului

Începutul lunii februarie este marcat de protestele lucrătorilor din sănătate. Membrii Consiliului Național al Federației SANITAS au protestat în fața Guvernului, în numele colegilor lor din spitale, din centre medicale și medico – sociale, din instituții de asistență socială. De reținut că în București au mai avut loc proteste, încă din 2020, ale celor care lucrează în domeniu.

Oamenii au ales să protesteze și în aceste zile pentru că guvernanții nu respectă legislația în vigoare. Lucrătorii din sănătate spune că au manifestat pentru cei care luptă pentru viețile noastre, pentru cei care luptă de peste 12 luni cu virusul care a provocat pandemia dar și pentru drepturile colegilor care sunt prezenți în centrele de vaccinare sau sunt epuizați în centrele de asistență socială.

Profesiile pe care și le-au ales presupun și prezența în linia întâi a războiul cu noul coronavirus, iar ca atare cei care au manifestat în Piața Victoria din București nu cer nimic în plus față de ce este prevăzut în prezent în legislația națională. Solicitarea lor este îndreptată doar spre respectarea legilor din România.

Cererile Consiliului Național al Federației SANITAS sunt următoarele:
  1. Aplicarea corectă a Legii 153/2017: respectarea creșterilor salariale prevăzute pentru anul 2021 și repararea inechităților generate de această lege față de categoriile de salariați cu cele mai mici venituri din sistem!
  2. Raportarea sporurilor la salariul de bază aflat în plată – în special a sporurilor pentru condiții de muncă – pentru toți angajații din sistemul sanitar.
  3. Acordarea stimulentului de risc pentru angajații din asistența socială!

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.