ARAD: demontarea „benevolă” a aparatelor de aer condiționat sub amenințarea amenzilor, apreciată de city-manager

Fără a introduce pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal din luna ianuarie proiectul de hotărâre privind amânarea demontării aparatelor de aer condiționat din zona istorică, conducerea Primăriei Arad s-a pronunțat pe marginea acestui subiect prin vocea city-managerului Bogdan Boca.

Pasionat de clădiri și fațadele acestora încă dinainte de a ocupa funcția de city-manager, Bogdan Boca apreciază în mediul online faptul că mai mulți cetățeni, proprietari sau administratori de imobile, au decis demontarea aparatelor de aer condiționat. Reprezentantul Primăriei Arad face însă o eroare când spune că aceste demontări ar fi benevole!

BENEVÓL, -Ă, benevoli, -e, adj. (în opoziție cu obligatoriu) Făcut de bunăvoie, din propriu îndemn, nesilit. V. voluntar.

Acest termen ar presupune nicio amenințare a încălcării unor norme stabilite la nivel local sau vreunei amenzi. Ceea ce nu este cazul în municipiul Arad! Boca descrie cele câteva acțiuni din municipiu drept „conformări benevole la prevederile HCLM Arad nr. 455 din 23 octombrie 2020”… Mai mult decât atât, acesta reamintește faptul că încălcarea obligațiilor stabilite prin prezenta hotărâre constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională, cuprinsă între 1.000 – 2.000 lei.

În pozele de mai jos sunt prezentate doar două cazuri observate de mine în ultimele zile, dar sunt convins că există, și din partea altor arădeni, mult mai multe situații de adaptare a soluțiilor tehnice pentru amplasarea conformă a aparatelor de aer condiționat

Bogdan Boca, city-manager

Cu alte cuvinte, administrația locală ține să atragă atenția că amenzile vor veni în cazul în care oamenii nu se conformează obligațiilor stabilite. Despre amânarea propusă de consilierii USR PLUS încă niciun punct de vedere. Probabil, similar celorlalte inițiative care nu vin din partea primarului, și proiectul de hotărâre privind amânarea va fi amânat de către birocrații Primăriei Arad până după termenul-limită de 15 februarie, când ar urma să înceapă aplicarea amenzilor.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.