Peste 700.000 de picturi și opere de artă puse la dispoziție online de către Rijksmuseum din Amsterdam

Ansamblul Rijksmuseum din Amsterdam este o destinație preferată pentru iubitorii de artă care vizitează Țările de Jos. Operele lui Vermeer, Van Gogh, Van Dyck, Rembrandt sau Frans Hals sunt doar câteva dintre numele autorilor de picturi sau alte lucrări de artă disponibile într-una din secțiunile complexului de muzeal, iar acum și în mediul online!

Rijksmuseum, adică Muzeul Regal, a fost fondat în 1800 la Haga, pentru a expune colecțiile conducătorilor locali, însă în 1808 a fost mutat la Amsterdam din ordinul regelui Louis Napoléon, fratele lui Napoleon Bonaparte. Muzeul deține o mare colecție de picturi din secolul de aur olandez precum și o bogată colecție de artă asiatică, picturile aflate în proprietatea orașului Amsterdam, cum ar fi Rondul de noapte (De Nachtwacht) de Rembrandt, au devenit parte a colecției muzeului.

Administratorii Rijksmuseum au pus la dispoziția publicului o colecție impresionantă și ușor de explorat ale operelor pe care le are în grijă. În prezent, un total de 709.863 de imagini de artă legendară sunt digitalizate și dispobilie într-o bază de date online. Colecțiile online, denumite și Rijks Studio, pot fi căutate cu ușurință după artist, tip de obiect, perioadă sau locație.

Oricine dorește să descarce operele de artă, la rezoluție înaltă, poate face asta după ce și-a creat un cont. Utilizatorii vor putea descoperi picturile cele mai populare din domeniul public, fiind disponibile și comanda tipăriturilor și alte altor obiecte de uz zilnic. Conturile se pot crea în mod gratuit.

Imagine principală: „The Merry Family” Jan Havicsz. Steen, 1668

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.