150 de persoane vârstnice au fost sprijinite în timpul sărbătorilor de către Fundația Regală Margareta a României

Persoanele sprijinite au primit meniuri de sărbători și pachete cu produse alimentare și medicale la domiciliu oferite de Fundația Regală Margareta a României și partenerii săi. Voluntarii au făcut posibilă distribuția acestora în zilele din preajma Crăciunului. De asemenea, anumiți vârstnici au primit și tichete sociale pentru cumpărături.

Imobilitate fizică, boli cronice și lipsuri materiale sunt doar câteva dintre motivele pentru care mai mult de un sfert din cei 3,7 milioane de vârstnici ai României trăiesc singuri și se simt singuri. Distanțarea socială impusă de pandemia cu coronavirus i-a afectat pe aceștia în mod special, accentuând fricile, anxietatea și lipsurile.

Fundația Regală a constatat că în aceste condiții, numărul celor care caută sprijin a crescut considerabil în 2020. Iar sărbătorile de iarnă nu au fost diferite. Ca atare, voluntarii și partenerii fundației au dorit să sprijine un număr de 150 de seniori, din țară și capitala României.

Din dorința de a continua să fie alături de persoanele vârstnice Fundația Regală a oferit unor 100 de persoane vârstnice din București un meniu festiv oferit prin donațiile clienților, produse alimentare din partea partenerilor, dar și produse sanitare, inclusiv măști de protecție, din partea Mega Image. Aceștia au primit la domiciliu, cu ajutorul voluntarilor, pachetele de sărbători.

De asemenea, alți 50 de seniori din România, sprijiniți constant de-a lungul anului 2020 prin diverse acțiuni ale fundației au primit în decebrie tichete sociale în valoare de 200 lei pentru procurarea de produse necesare în perioada sărbătorilor.

Toate cele 150 de persoane fac parte din beneficiarii programului Telefonul Vârstnicului – singura linie telefonică gratuită și confidențială dedicată persoanelor vârstnice, accesibilă la nivel național prin intermediul căreia, aceștia primesc informații punctuale, practice, consiliere, sprijin practic sau emoțional.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.