CNA sancționează Radio Guerilla cu somație publică pentru afirmații defăimătoare generalizatoare

Întrunit în ședința publică din data de 17.12.2020, Consiliul Național al Audiovizualului a decis sancționarea postului Radio Guerilla cu soație publică pentru afirmații defăimătoare realizate la începutul lunii noiembrie în emisiunea de dimineață.

Ședința CNA

Conform cu raportul întocmit de Direcţia Control a CNA, la postul Radio Guerrilla din Bucureşti la difuzarea ediţiei din 06.11.2020 a emisiunii „Guerrilla de Dimineaţă” au fost încălcate prevederile art. 47 alin. (3), potrivit cărora:

Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice.

Decizia de sanționare cu somație publică a venit după asumarea raportului întocmit de Direcția de Control și ca urmare a unei reclamaţii primite de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Conform cu Codul de reglementare a conținutului audiovizual, CNA are dubla calitate de garant al interesului public şi de unică autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale. Cetățenii se pot adresa instituției pentru ca aceasta să își exercite atribuțiile.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.