Germania intră în carantină totală până în 10 ianuarie 2021

Guvernul federale și cele ale landurilor au convenit asupra unei carantine complete începând cu 16 decembrie. Se dorește aplicarea unor restricții mai stricte pentru contactul între persoane, iar majoritatea comerțului cu amănuntul va trebui să se închidă, până pe 10 ianuarie 2021.

Cancelarul Angela Merkel (CDU) declarase la mijlocul săptămânii că o astfel de măsură va putea fi luată ca urmare a constatării că măsurile de carantinare parțială de până acum nu au fost suficiente. Numărul mare de decese înregistrate pe zi au făcut-o pe lidera Germaniei să invoce necesitatea unor restricții mai dure, mai ales înainte de Crăciun, când între 24 și 26 decembrie acestea vor fi relaxate.

„Ca guvern, am jurat să evităm răul poporului german”, a declarat Olaf Scholz (SPD) în conferința de presă comună cu cancelarul Merkel. Ministrul federal al finanțelor planifică noi miliarde de ajutoare datorită noilor măsuri. Pentru o lună, acest lucru va costa 11 miliarde de euro, până la 90% din costurile fixe ale întreprinderilor închise ar fi acoperite cu ajutorul din partea Statului, o companie putând cere sprijin de pânăla 500.000 de euro.


Astfel și școlile vor intra în vacanță mai repede, începând cu 16 decembrie. Autoritățile din Germania au raportat peste 20.000 de noi infecții cu coronavirus într-o zi, ceea ce este semnificativ mai mult decât în urmă cu o săptămână. Țara s-a confruntat și cu o serie de proteste împotriva restricțiilor și purtatului măștilor, chiar dacă sunt interzise adunările publice.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.