Raport de activitate al consilierilor județeni și municipali ai USR-PLUS Arad

Cei 7 consilieri municipali și cei 5 consilieri județeni își prezintă succint activitatea de la preluarea mandatului. În numai o lună, grupul consilierilor județeni și municipali ai USR-PLUS a reușit să aducă un suflu democratic în forul județean și municipal, precum și să contribuie la îmbunătățirea standardului de viață a arădenilor, prin creșterea fondurilor către domeniul sanitar într-o perioadă de criză și prin amendarea unor proiecte, informează reprezentanții noilor partide care au reprezentanți în administrația locală pentru prima oară în istoria acestora.

Conform legislației în domeniu, fiecare ales local trebuie să prezinte anual un raport de activitate în forul în care a fost trimis de către arădeni. Reprezentanții USR-PLUS declară că nu doar ridică mână sau se opun din start proiectelor supuse votului, așa cum a obișnuit până acum opoziția. În cuprinsul raportului de activitate, aceștia își asumă că vor continua și în 2021 să facă o opoziție constructivă și să fie profesioniști în actul administrativ județean și local.

Activitatea și rezultatele din Consiliul Județean Arad și Consiliul Local Municipal

Consilierii județeni USR PLUS au participat activ la 2 ședințe ordinare și 3 ședințe extraordinare, unde au venit cu propuneri de îmbunătățire atât instituțională cât și a exercițiului bugetar. În CLM, am participat la o ședință ordinară și 4 ședințe extraordinare.

În dezbaterile avute în comisii sau în plen, reprezentanții USR PLUS nu au ieșit cu declarații politice ci au înaintat amendamente concrete. Unele, cum ar fi readaptarea și reorganizarea comisiilor de specialitate, pentru a reflecta mai bine problemele supuse dezbaterii, au fost primite în mod diferit (adoptate de CLM, respinse de CJ).

În CJA aceștia au reușit redirecționarea sumei de jumătate de milion de lei către sănătate, de la o cheltuială pentru proiectoare video. În CLM, au amendat proiectul PUZ-ului pentru noul magazin Dedeman, pentru a evita viitoare probleme juridice, dar au și scos de pe ordinea de zi proiectul pentru majorarea tarifelor la stația de compost.

Planuri pentru anul 2021

Anul 2021 va fi unul complicat, un an în care criza economică se va resimți și mai mult în rândul întreprinderilor mici și mijlocii. În acest context, implicarea autorităților în multe situații va fi crucială, nu doar acțiunea de fațadă ci susținerea concretă acordată IMM-urilor.

Pentru CJA, consilierii județeni își propun să continue a fi atenți la cheltuirea banilor publici, fie că este vorba de proiecte de infrastructură cum este „Drumul expres Arad-Oradea” sau „Dotarea unităților de învățământ din subordinea Consiliului Județean Arad cu echipamente IT”, fie de proiectele pentru servicii sociale, transport în comun burse pentru elevi.

În CLM, reprezentanții USR-PLUS au în plan să prezinte public o nouă variantă de buget local, care să elimine găurile negre și să promoveze investițiile. De asemenea, aceștia vor lansa o largă dezbatere, privitoare la conturarea unei viziuni pentru municipiul Arad, declarând că este nevoie de acest reper pentru a orienta eforturile administrației într-o direcție benefică orașului.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.