Școala online se prelungește până în 2021

Cea mai recentă decizie care privește și sistemul de învățământ emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă Hotărârea a fost aprobată sub semnătura preşedintelui acesteia, Ludovic Orban, înainte ca acesta să își depună demisia din funcţie ca urmare a alegerilor parlamentare.

Hotărârea include suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ și în perioada 9 – 23 decembrie. Cu alte cuvinte, se continuă activităţile didactice în sistem online până la sărbătoarea de Crăciun și vacanța de iarnă!

Decizia din cuprinsul Hotărârii nr. 57 / 7 decembrie 2020 vine pe fondul evoluţiei situaţiei epidemiologice în România până în prezent. Astfel, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a emis un nou ordin prin care se reglementeză faptul că școala online se prelungește până la finele anului. Anul școlar ar urma să înceapă pe data de 11 ianuarie 2021.

Rămâne de văzut dacă până la acel moment, autoritățile naționale sau cele locale vor găsi de cuviință redeschiderea școlilor sau continuarea cursurilor în mediul online. Având în vedere evoluția aproape neschimbată a infecțiilor cu coronavirus, existența unui guvern interimar (fără puteri depline) precum și procedurile parlamentare privind învestirea unui nou Guvern, s-ar putea ca nimic să nu se schimbe până la începutul anului viitor.


Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.