Regatul Unit se pregătește de campania națională de vaccinare împotriva coronavirusului

Regatul Unit al Marii Britanii a devenit prima țară care a autorizat vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNtech împotriva coronavirusului pentru uz în rândul întregii populații. Acest vaccin, cu eficacitate de aproximativ 95%, a ajuns în aproximativ 800.000 de doze la sfârșitul săptămânii și va începe să fie administrat începând de marți, 8 decembrie, în 50 de centre spitalicești din Anglia. Celelalte regiuni (Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord) vor demara campania în aceeași zi.

Marea Britanie are cel mai mare număr de decese din Europa legate de virus, cu peste 61.000 de victime. Persoanele în vârstă de peste 80 de ani care sunt deja spitalizate sau cele externate recent vor fi primele care vor primi vaccinul. Spitalele au pregătit o schemă de colaborare cu casele de îngrijire medicală pentru a putea acoperi toți vârtnicii care se află în grupa de risc. După această categorie, urmează ca lucrătorii din sănătate să fie programați la vaccinare.

Tratamentul necesită o altă injecție la 21 de zile după primul vaccin.

Regatul Unit a contractat achiziția a 40 de milioane de doze de vaccin de la Pfizer. Acestea pot acoperi un total de 20 de milioane de oameni (din cauza celor două doze necesare). Din totalul populației, aproximativ 55 de milioane de persoane sunt eligibili, deoarece guvernul britanic dorește să imunizeze doar persoanele peste 16 ani.

Programul de imunizare va fi urmărit îndeaproape de către guverne din întreaga lume, pentru a putea nota succesele și eșecurile programului și pentru a-și ajusta propriile planuri în consecință, monitorizare ce se preconizează a dura câteva luni de zile.

Regatul a comandat în total 357 de milioane de doze de vaccin de la 7 companii care au anunțat că au găsit acest remediu, inclusiv 100 de milioane de doze din vaccinul Universitatea AstraZeneca-Oxford care are însă o rată de eficacitate mai mică decât vaccinurile Pfizer sau compania americană de biotehnologie Moderna.

Foto: Gustavo Fring

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.