Regele Mihai al României, 3 ani de la trecerea la cele veşnice. Slujba de pomenire la Castelul de la Săvârșin

Sâmbătă, 5 decembrie 2020, se împlinesc trei ani de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I al României. Din cauza restricțiilor cauzate de pandemia cu coronavirus, slujba de pomenire va avea loc la Castelul de la Săvârșin, în locul Curții de Argeș unde ar fi fost normal.

Familia Regală transmite printr-un comuniat de presă că şi-ar fi dorit să-l pomenească pe Regele Mihai la mormântul din Necropola Regală de la Curtea de Argeş. Din păcate, în împrejurările actuale, parastasul la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, în prezenţa familiei nu va avea loc.

Majestatea Sa Margareta şi ASR Principele Radu se află la Săvârşin în această perioadă şi vor participa la un parastas închinat Regelui Mihai, sâmbătă, de la ora 12. Slujba de pomenire va avea loc fără prezența publicului. Aceasta va fi oficiată în aer liber de către parohul bisericii ortodoxe din localitate.

În aceste momente îngrijorătoare pentru noi toţi, avem nevoie să dăm dovadă de grijă faţă de semenii noştri, transmite Familia Regală. Deşi suntem tulburaţi după aproape un an de la declanşarea pandemiei, trebuie să fim responsabili şi să continuăm să respectăm regulile autorităţilor pentru a avea sărbători de Crăciun mai sigure şi liniştite. Cu calm şi raţiune, putem dovedi că suntem o forţă capabilă să învingă, se mai menționează în comunicat.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.