Parchetul din Grecia deschide o anchetă privind raportarea cazurilor de coronavirus

Ca urmare a unei dezvăluiri de presă, procurorul-șef din Grecia a lansat o anchetă asupra Organizației Naționale de Sănătate Publică (EODY) care se presupune că ar fi construit un sistem paralel pentru înregistrarea cazurilor de coronavirus.

Informațiile apărute în presa grecească susțin că EODY ar fi indus în eroare oamenii de știință cu privire la numărul real de cazuri și pacienți, cei de la Comitetul pentru Boli Infecțioase fiind înștiințați cu o întârziere de până la o săptămână privind situația reală!

Foto: Kyriakos Mitsotakis

Întreaga raportare de-a lungul pandemiei de coronavirus este pusă acum sub semnul întrebării. Guvernul condus de liberal-conservatorul Kyriakos Mitsotakis este somat de către opoziție să facă publice toate documentele Comitetului pentru Boli Infecțioase, pentru a afla dacă înregistrarea inexactă a numărului de cazuri și persoane infectate a fost cunoscut de către executivul țării.

Diferența de raportare indentificată de presă vine de la unitățile mobile ale organizației de sănătate publică, care ar fi contractat o firmă privată și și-ar fi elaborat un sistem propriu de înregistrare și raportare a cazurilor de coronavirus. Conducerea Parchetului a solicitat o examinare preliminară privind acuzațiile, respinse de către EODY.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.