Noaptea Cercetătorilor Europeni va avea loc online, 27 noiembrie, începând cu ora 17

Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, pe parcursul căruia unele dintre cele mai atractive experimente şi cele mai interesante institute ştiinţifice din ţară vor fi accesibile publicului în mediul online între orele 17:00 şi 22:00.

Organizată în fiecare an începând din 2005, Noaptea Cercetătorilor oferă oamenilor de ştiinţă posibilitatea de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Evenimentul a atras în cei 15 ani de existență peste 1,5 milioane de vizitatori.

Cercetătorii îşi vor pune creativitatea la bătaie şi vor demonstra că ştiinţa este accesibilă oricui, prin experimente amuzante şi inedite ce vor aduce mai aproape de inimile vizitatorilor ştiinţe complexe precum chimia, fizica, matematica, astronomia şi nu numai.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului

Cercetarea este ca un puzzle, fiecare informație având rolul său specific și unic. Așa a fost gândită ediția din acest an, pornind de la ideea că fiecare dintre expozanți aduce acea bucățică de care este nevoie pentru a întregi Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Ediția de anul acesta include webinarii pentru şcolile de gimnaziu şi liceu, tururi virtuale ale institutelor ştiinţifice partenere, emisiuni live cu invitaţi în studio care vor aborda cele mai noi dezvoltări tehnologice şi misterele ştiinţei moderne, concursuri, videoclipuri de tip portret care vor dezvălui oamenii din spatele instrumentelor ştiinţifice. Programul întreg este disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.