Tinerii artiști pot aplica până la 18 decembrie pentru Bursele Tinere Talente, anunță Fundația Regală Margareta a României

Aflat la cea de-a 14 ediție, recunoscut la nivel național drept cel mai bun program de Artă și Cultură din România, Tinere Talente se adresează tinerilor între 14 și 24 de ani din liceele și universtitățile de muzică și arte vizuale care provin din familii cu venituri reduse. Programul Fundației își propune să ofere oportunități egale pentru toți tinerii artiști din România, indiferent de situația lor financiară.

Laureat la Gala Societății Civile, programul Fundației Regale Margareta a României oferă șansa tinerilor artiști de a-și dezvolta potențialul, de a-și exprima talentul și de a se afirma, indiferent de mediul social din care provin. În acest sens se pot accesa, până la data de 18 decembrie, pe perioada unui an calendaristic, burse de dezvoltare artistică, un program de mentorat intergenerațional precum și activități de promovare.

  • Bursele individuale pentru dezvoltare artistică, în valoare de până la 2000 Euro, pot fi folosite pentru: achiziționarea materialelor și a instrumentelor necesare desfășurării activității artistice sau pentru participări la cursuri sau la diverse concursuri, festivaluri și expoziții în țară și în străinătate.
  • Sesiunile de mentorat intergeneraționale oferă tinerilor șansa de a interacționa cu personalități ale vieții artistice și culturale, iar masterclass-urile și ateliere de creație susținute de artiști consacrați îi sprijină în desăvârșirea aptitudinilor.
  • Promovarea creațiilor artistice ale tinerilor către public se realizează prin crearea unor portofolii artistice și prin participarea la concerte, recitaluri și expoziții organizate de Fundație și parteneri.

Selecția are loc în două etape, care presupun inițial evaluarea dosarului candidaților în luna decembrie, apoi evaluarea artistică, realizată în luna ianuarie de către un prestigios juriu de specialitate compus din personalități din lumea artei. Dosarul complet se trimite până la data mai sus menționată, la adresa de e-mail: tineretalente@principesa.ro , rezultatele urmând să fie anunțate în februarie 2021. Mai multe detalii, despre criteriile de eligibilitatea sau metoda de aplicare se regăsesc pe website-ul programului sau al Fundației Regale.

De la lansarea programului în 2008, prin intermediul Tinere Talente au fost acordate 350 de burse de studiu, au fost organizate 450 de recitaluri, concerte și expoziții, asigurate 140 de masterclass-uri naționale și internaționale și cucerite 175 de premii la concursuri naționale și internaționale. Programul este susținut de parteneri și sponsori, dar și prin donații individuale colectate prin SMS la 8864 cu textul ARTĂ, prin care publicul poate dona 4 Euro lunar în cadrul campaniei „România are nevoie de artă.”

Fundaţia Regală Margareta a României a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de peste 30 de ani, Fundația sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susținere a educației şi talentului artistic.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.