Prima celebrare PRIDE la polii Pământului

La doi ani după ce PRIDE a ajuns oficial pe toate cele 7 continente ale Pământului, pentru prima dată această celebrare a comunității LGBTQI a avut loc în Arctic și în Antarctica. Oamenii care lucrează la ambii poli ai planetei au marcat evenimentul reper simultan pe 18 noiembrie. Prin acest eveniment se propune celebrarea și susținerea diversității tuturor celor implicați în cercetarea și viața de zi cu zi în zonele polare.

Anunțul a fost făcut în comun de guvernele Teritoriului Antarctic Britanic (BAT) și Guvernul Georgiei de Sud și Insulelor Sandwich de Sud (SGSSI), care operează părți din Antartica, unde este situat Polul Sud. Cercetătorii din Arctica s-au alăturat inițiativei. Sărbătorile au făcut parte din recunoașterea a 200 de ani de la „descoperirea” Antarticii. Ele au fost, de asemenea, o prelungire a Zilei Internaționale a LGBTQI în cercetarea STEM, care este organizată pentru a promova reprezentarea în domeniile științifice, cum ar fi cercetarea arctică.

Simbolul curcubeului spune că toată lumea este binevenită aici

Finn Taylor, șefă de stație polară

Un studiu din 2015 arată că 1 din 3 fizicieni din SUA a fost îndemnat să ascundă identitatea LGBTQI pentru a progresa în carieră, iar jumătate dintre fizicienii transgender au fost hărțuiți în propriile lor departamente. Există dovezi că studenții homosexuali și bisexuali sunt mai puțin susceptibili să urmeze o carieră academică în STEM din cauza stigmatizării. Celebrarea PRIDE în zonele polare ajută la combaterea acestui lucru.

Steaguri curcubeu au fost arborate la ambele capete ale Pământului și a fost creat un simbol special, în care este înfățișat un pinguin negru pentru teritoriile Antarcticii și Polului Sud, respectiv un urs polar alb pentru regiunea arctică, care au desenate un curcubeu pe partea din față.

Reprezentarea contează, nu doar reprezentarea persoanelor LGBTQI în cercetarea arctică și cea antarctică, ci și conștientizarea faptului că oameni de toate felurile sunt prezenți în aceste puncte extreme ale Pământului.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.