Petra De Sutter, prima femeie transgender ministră în guvernul federal din Belgia

Deținând funcția de vicepremier și ministră responsabilă pentru serviciul public în guvernul condus de Alexander De Croo, Petra De Sutter reprezintă un model pentru incluziunea tuturor persoanelor, indiferent de identitatea de gen. Data de 20 noiembrie este ziua dedicată memoriei persoanelor trans care au fost ucise în întreaga lume.

De Sutter a depus jurământul în fața regelui Philippe al Belgiei, la începutul lunii octombrie. Noua ministră declară că nu vrea să fie judecată de către cetețeni din punct de vedere al identității sale, ci pentru ce spune și face din funcția pe care o ocupă. Subiectul privind viața sa personală nu a fost mediatizat în Belgia, însă exemplul oferit de ea este unul de combatere a discriminării în funcție de gen.

Născută în 1963 în Oudenaarde, Belgia, Petra De Sutter este în primul rând un om de știință și a practicat ginecologia timp de peste 30 de ani. Este recunoscută în special pentru expertiza sa în materie de fertilitate fiind și șefa departamentului de medicină a reproducerii de la spitalul din Ghent.

De Sutter este ecologistă și în 2014 a fost aleasă în Senatul țării. În 2019, a fost aleasă europarlamentară din partea partidului ecologist flamand. Este cunoscută pentru angajamentul său față de drepturile femeilor și ale persoanelor LGBTIQ. Odată cu nominalizarea sa, guvernul din Belgia arată că este cu un pas înainte în ceea ce privește incluziunea.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.