Primele femei pilot vor zbura în cadrul Forțelor Aeriene din Sri Lanka

Două femei ofițere au fost angajate ca piloți pentru prima dată în istoria Forțelor Aeriene din Sri Lanka. Deși pare un lucru banal, acesta reprezintă un pas în față pentru drepturile femeilor de pretutindeni, mai ales în țările măcinate de abuzuri ale drepturilor omului și conflicte interne de lungă durată.

Forțele Aeriene ale statului insular au emis un comunicat de presă în acest sens, transformând evenimentul într-un moment de mândrie și patriotism. La invitația comandantului forțelor aeriene, mareșalul Sudarshana Pathirana, care a primit salutul ca invitat șef la eveniment, secretarul Ministerului Apărării, generalul-maior (r) Kamal Gunaratne, a pus în funcțiune cele 53 de noi cadre de ofițeri ai Forțelor Aeriene din Sri Lanka. Printre acestea s-au numărat și două femei, ofițera-pilot ADPL Gunarathe și ofițera-pilot RT Weerawardana au devenit primele ofițere care au primit brevetele de zbor și vor putea efectiv să piloteze avioanele aparținând forțelor armate. Aceasta a fost punctul culminant al pregătirii intense și grele a ofițerilor care provin din diferite ramuri.

Țara din Sudul Asiei a mai marcat o premieră, una dintre noile piloate fiindu-i acordată și prestigioasa „Sabie de Onoare”, titlu acordat ofițerului cadet care a obținut cele mai înalte rezultate atât în ​​studiile academice, cât și în cele profesionale și care a demonstrat cea mai bună performanță pe tot parcursul cursului. Ofițerul-pilot RT Weerawardana este prima femeie din istoria Forțelor Aeriene din Sri Lanka care primește această distincție.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.