Un astronaut în rezervă a fost ales în Congresul SUA

Când va depune jurământul, Mark Kelly va deveni singurul membru activ al Congresului care a zburat în spațiu. Acesta a fost ales drept senator al statului Arizona cu 52.63% dinte voturi. Kelly, membru al Partidului Democrat, este precedat în ramura legislativă din SUA de către 3 foști astronauți NASA.

În vârstă de 56 de ani, Mark Kelly este fost căpitan al marinei SUA, aviator și pilot de testare care a zburat în misiuni de luptă și care a fost selectat ulterior de NASA pentru a zbura în spațiu în 1996, cu același grup de astronauți în care se afla fratele său geamăn, Scott. După ce s-a retras de la NASA, Mark s-a oferit voluntar pentru încă o misiune privind efectele pe care călătoria spațială de lungă durată le are asupra corpului uman. Înainte de a intra în politică acesta le-a oferit oamenilor de știință ai NASA posibilitatea să adune mai multe date fiziologice și medicale comparative cu cele ale fratelui său care a rămas la bordul stației spațiale internaționale un an întreg.

Mark Kelly a înregistrat mai mult de 54 de zile în afara Terrei în 4 misiuni cu naveta spațială. Acum va reprezenta statul Arizona pentru 6 ani.

Proaspătul senator din partea Partidului Democrat îi urmează în colegiul din Arizona lui John McCain, veteran de război și fost candidat la prezidențiale din partea Partidului Republican. Soția lui Mark Kelly este fostă parlamentară în Arizona, cu care s-a mutat în Tucson în momentul în care s-a retras de la NASA. Gabby Giffords a supraviețuit unei tentative de asasinat în trecut. Împreună, cuplul a fondat o organizație de acțiune politică ce activează pentru reducerea violenței cu arme și ajută comunitățile să fie mai sigure.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.