Turul Spaniei la ciclism a fost câștigat de Primož Roglič

După 18 etape desfășurate pe teritoriul Spaniei, La Vuelta a ajuns la final, iar titlul de câștigător a fost adjudecat de către ciclistul echipei Jumbo-Visma, slovenul de 31 de ani, Primož Roglič. Acesta a câștigat Turul Spaniei pentru al doilea an consecutiv.

După ce a fost la un pas de a câștiga Turul Franței, plasându-se pe locul 2 de pe podium, iar în Turul Italiei a ajuns pe locul 3, în Spania a reușit să-și adjudece titlul de campion. Cu un ajutor din partea secundelor de bonificație, rutierul de la Jumbo-Visma a reușit să se plaseze mai bine decât adversarul său direct, care a purtat tricoul roșu pentru câteva etape, Richard Carapaz.

Câștigătorul La Vuelta și-a lăudat echipa, cu care a realizat lucruri mari pe tot sezonul anului 2020. Ciclistul sloven a declarat că este mândru să facă parte din echipa Jumbo-Visma.

Când câștigi, înveți cum să te bucuri, dar nu pot să spun că te obișnuiești. E un sentiment special și nu se poate compara cu anul trecut. Ambele sunt momente foarte speciale

Primož Roglič

Roglič (tricoul roșu) a completat Vuelta în 72 ore 46 minute și 12 secunde. Podiumul a fost completat de către ciclistul de la INEOS Grenadiers, Carapaz (tricoul verde) care a înregistrat o întârziere de 24 de secunde față de primul loc. În urma lor, pe locul al treila se regăsește Hugh Carthy de la echipa Education First , cu 1:15 minute în urma lui Roglič. Tricoul pentru cel mai bun cățărător i-a revenit lui Guillame Martin de la Cofidis.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.