Mașinile personale devin din nou mijlocul de transport principal

Un raport al departamentului de strategie din rețeaua PwC relevă faptul că tendința pentru transportul în comun sau alte modalități de transport crescândă în ultimul timp a fost inversată. Pandemia cu coronavirus a făcut ca mașina personală să reprezinte, din nou, mijlocul de transport preferat de persoanele care vor și au nevoie să se deplaseze.

Preocuparea pentru sănătate și mobilitate crescândă a făcut ca multe persoane să abandoneze opțiunea pentru transportul în comun sau platforme de mobilitate. În Germania 77% dintre respondenţi intenţionează să le folosească mai puţin și să folosească mașina personală ca mijloc de deplasare principal. Tendinţa este aceeaşi în SUA (56%) şi în China (51%)

Modalităţi de mobilitate care oferă mai mult confort și tehnologie

În curpinsul Digital Auto Report 2020 se menționează că oamenii apreciază într-o măsură crescândă atât tehnologia cât și confortul pe care automobilele proprii le pot oferi. Acest lucru face ca dezvoltarea segmentului de automobile conectate, autonome dar şi electrice să aibă loc pe termen mediu şi lung. Vehiculele electrice cu baterii se preconizează a reprezenta, până în 2025, 17% din vânzările de vehicule noi în UE şi 19% în China, pe când în SUA acestea vor rămâne la 5% deoarece nu beneficiază de sprijin financiar guvernamental considerabil.

Cu toate acestea, mașinile cu motor cu combustie internă, în special cele pe benzină, continuă să fie cele mai căutate. Acest lucru se petrece atât în Germania şi în SUA dar nu și în China unde 68% dintre consumatorii cu vârsta de sub 40 de ani preferă motoarele electrice!

Mașinile noi în România pornesc de la 7.500 de euro

Conform PRO Motor, cea mai ieftină mașină nouă disponibilă în România are un preț care pornește de la 7.530 de euro. Dacia Logan, Sandero și MCV reprezintă soluțiile cele mai puțin costisitoare pentru persoanele care doresc să își cumpere un automobil nou.

În top 10 mai intră Lada Niva (8.500 €), Skoda Fabia (9.500 €), Mitsubishi Space Star (9.600 €), Toyota Aygo (9.600 €), Hyundai i10 (9.900 €), Suzuki Swift (10.000 €), Citroen C3 (10.500 €). Cu alte cuvinte, sub 50.000 de lei românii și româncele pot să-și achiziționeze un automobil nou decent.

Pentru autovehicule electrice, cu ajutorul programului guvernamental Rabla Plus, prețurile pentru o mașină cu impact zero asupra emisiilor de CO2 pornesc de la 50.000 de lei și pot ajunge, în funcție de branul ales, până la de 3 ori mai mult.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.