Extragerile pentru preliminariile europene la Cupa Mondială din 2022 organizate virtual de FIFA pe 7 decembrie

Pregătirile pentru Cupa Mondială 2022™ sunt în toi, competiții pentru etapele preliminarii având loc deja în Africa, Asia și America de Sud. Echipele europene așteaptă cu nerăbdare să vadă cu cine vor concura în drumul spre Qatar, acolo unde se vor organiza meciurile în 2022. FIFA a anunțat că extragerile pentru preliminarii vor avea loc pe 7 decembrie, în Zurich.

Ceremonia va fi însă virtuală din cauza pandemiei cu COVID-19, iar Europa înregistrează în prezent cele mai mari creșteri din lume la capitolul infectări. Astfel, membrii federațiilor și asociaților naționale de fotbal de pe continent vor vedea, la fel ca restul oamenilor, rezultatele tragerii la sorți din fața calculatorului sau televizorului.

Pentru tragerea la sorţi din 7 decembrie, FIFA a explicat că cele 55 de selecţionate naționale din Europa vor fi repartizate în 6 urne. Doar una dintre acestea va fi compusă din 5 echipe, pe când celelalte urne vor avea fiecare 10 echipe. Repartizarea se va face conform clasamentului mondial pe care FIFA intenționează să îl publice la data de 26 noiembrie.

După extrageri, fiecare echipă îşi va întâlni adversarele în două manşe, în perioada martie-noiembrie 2021. Cei care câştigă grupa se califică direct la turneul final, pe când echipele de pe locurile secunde se vor confrunta într-un play-off. La această fază vor participa şi primele două cel mai bine clasate câştigătoare de grupă din Liga Naţiunilor 2020-2021, dar care nu s-au calificat direct la Cupa Mondială şi nici nu au loc în play-off de pe locul al doilea din grupe. Cele 12 echipe vor fi împărţite în 3 grupe, cu eliminare directă în martie 2022, iar mai departe vor merge în Quatar doar 3 echipe europene.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.