Foametea este prima cauză a deceselor la nivel mondial în 2020

Conform celor mai recente date statistice la nivel mondial, pe prima poziție în topul cauzelor privind decesele se află foametea cu un număr de peste 9 milioane de victime, în creștere cu 5 milioane în ultimele cinci luni de zile!

Aceasta este urmată de cancer, fumat, alcool și HIV / SIDA ca principalele 5 cauze în lume pentru decese. Diferențele în numărul de victime între primele 4 este de aproimativ 2.5 milioane de persoane. Cazurile de decese cauzate de Covid19 s-au triplat în ultimele cinci luni, trecând de la poziția 10 în luna mai la poziția 6 în luna octombrie.

grafic: statistic.ly

Prin acordarea Premiului Nobel pentru Pace în acest an Programului Alimentar Mondial (WFP), Comitetul Nobel norvegian dorește să sublinieze faptul că acordarea de asistență pentru creșterea securității alimentare nu numai că previne foamea, ci poate contribui și la îmbunătățirea perspectivelor de stabilitate și pace. WFP consideră că nu vom atinge niciodată obiectivul foamei zero decât dacă vom pune capăt și războiului și conflictelor armate.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.