Vaticanul deschide un centru de primire pentru refugiați în Roma

O clădire din Roma aparținând unor călugărițe va fi transformată într-un centru de primire pentru aproximativ 60 de refugiați, a anunțat la debutul săptămânii capelanul responsabil cu organizațiile caritabile ale Papei Francisc.

Necesitatea de a primi cu demnitate migranții a fost reiterată de Papa Francisc într-o recentă scrisoare enciclică dedicată fraternității. Ca atare, eforturile întreprinse de Vatican nu rămân doar simple vorbe, ci sunt puse în aplicare. Amenajarea unui centru de recepție la Roma fiind un exemplu în acest sens.

Cardinalul polonez Konrad Krajewski – poreclit uneori „Robin Hood” al Papei de către presa italiană – a declarat că centrul va întâmpina în special femeile singure, femeile cu copii, sau chiar familiile vulnerabile, în primele luni în Italia după sosirea lor prin coridoarele umanitare.

Clădirea din Roma a fost pusă gratuit la dispoziția Vaticanului de către călugărițele siciliene ale „Divinei Providențe din Catania.” Urmează ca centrul de recepție să fie gestionat de către comunitatea Sant’Egidio, care organizează coridoare umanitare din 2015 pentru oamenii care fug de persecuție și conflicte din Siria, Cornul Africii și Grecia.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.