Roglic câștigă clasica Liege-Bastogne-Liege după ce Alaphilippe s-a bucurat prea repede

Al 3-lea „monument” al sezonului actual de ciclim a avut parte de un finish spectaculos. Francezul Julian Alaphilippe a sprintat mai bine decât ceilalți 4 rutieri din sprintul pe ultimii 300 de metri, însă s-a crezut câștigător prea devreme, iar Primoz Roglic a pedalat până la final devansându-l pe proaspătul campion mondial.

Ediția din acest an a cursei de o zi Liège – Bastogne – Liège de pe teritoriul Belgiei a fost programată inițial pentru 26 aprilie, fiind reprogramată din cauza pandemiei cu COVID-19 pentru 4 octombrie. Pe ultimii metri gestul de a ridica brațele în semn de succes l-ar fi costat pe Alaphilippe victoria dacă nu ar mai fi făcut încă o greșeală importantă!

Comisarii cursei au considerat nesportiv gestul francezului din sprint în care s-a uitat în spate apoi i-a tăiat calea lui Marc Hirschi, forțându-l pe elvețian să frâneze brusc. Drept urmare Alaphilippe a fost retrogradat pe poziția a 5-a. Francezul își poate astfel regreta gestul de blocare și nu bucuria prea rapidă drept cauza principală a pierderii titlului specialei belgiene.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.