Turul Franței la ciclism a fost câștigat de Tadej Pogacar

Cu un timp total de 84 ore 26 minute și 33 secunde, trofeul celei mai emblematici curse de ciclism de pe mapamond a fost adjudecat de Tadej Pogacar. Ciclistul sloven al echipei UAE s-a clasat pe primul loc în urma penultimei etape, când l-a devansat pe conaționalul său, Primoz Roglic de la echipa Jumbo-Visma. Acesta a ajuns pe locul doi în clasamentul general al Turului Franței, cu 59 de secunde în urma lui Pogacar. Locul trei pe podium a fost câștigat de australianul Richie Porte de la Trek-Segafredo, care a sosit la 3 minute și 30 de secunde în urma campionului.

În ultima etapă de la Paris s-a impus irlandezul Sam Bennet (Deceuninck-Quick Step) care este și purtătorul tricoului verde, pentru cel mai bun sprinter. Acesta a acumulat 380 de puncte în total, clasându-se la o diferență de 100 de puncte față de urmăritorul său, Peter Sagan (BORA-hansgrohe).

Pogacar bate recorduri vechi de peste 35 de ani

Slovenul și-a adjudecat pe lângă tricoul galben și tricoul alb (pentru cel mai bun tânăr ciclist) și tricoul alb cu buline roșii (pentru cel mai bun cățărător). Tadej Pogacar, în vârstă de 21 de ani și 363 de zile, este cel mai tânăr ciclist care câștigă Turul Franței în ultimii 116 ani. El este și primul rutier din ultimii 37 de ani care iese învingător la prima participare în Marea Buclă.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.