Administrația PNL pune elevii din Arad pe drumuri!

Schimbări la Compania de Transport Public Arad a modului prin care elevii pot intra în posesia unei legitimații pentru a călători gratuit în municipiul Arad. Pe lângă complicațiile născute din pandemia cu coronavirus și degrindolada Guvernului în deschiderea anului școlar, elevii arădeni dau de un alt hop birocratic și o nedreptate pe care administrația PNL s-a gândit să o implementeze.

Adeverință de la Primărie pentru elevii din afara municipiului

Informația a fost semnalată public de către Consiliul Județean al Elevilor care se declară nemulțumit de măsurile gândite la nivel administrativ. Dacă pentru elevii care locuiesc în municipiu este necesar doar un carnet de elev, elevii care locuiesc în județ trebuie să prezinte pe lângă carentul de elev și o adeverință eliberată de primăria comunei/orașului în care locuiesc, din care să rezulte că elevul nu poate fi școlarizat în orașul sau comuna respectivă. Mai mult, în cazul în care comuna sau orașul nu este membru al ADI-Transport Arad, elevul va plăti 50% din costul abonamentului!

Considerăm că această măsură nu este deloc în beneficiul elevilor arădeni. Pe lângă drumurile în plus pe care le vor avea de făcut pentru a obține documentația necesară, elevii care nu locuiesc în municipiu sau în orașe/comune membre ale ADI TPL Arad vor fi dezavantajați.

Radu Preda, vicepreședinte Consiliului Județean al Elevilor Arad

Reprezentanții elevilor din județul Arad condamnă cu fermitate orice acțiune care ar putea împiedica toți elevii să meargă la școală. Într-o perioada grea din punct de vedere financiar pentru multe familii, plata abonamentului de transport poate reprezenta o cheltuială mare. Elevii speră ca prin semnalul public lansat de aceștia decizia să fie revizuită pentru a nu risca punerea în pericol a accesului la educație pentru elevi.

Foto: Ian Panelo

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.