Cea mai mare fotografie digitală realizată vreodată

La 3,2 Gigapixeli imaginea unei conopide este una dintre cele mai mari fotografii digitale realizate vreodată, posibil cea mai mare deoarece altele erau de fapt imagini compozite, pe când cea realizată de Laboratorul Național de Accelerare SLAC⁠ din California este o singură fotografie.

Primele imagini de test, în care și conopida, sunt ale unor obiectelor alese pentru detaliile lor. „Am vrut ceva care să aibă o structură interesantă și să arate foarte bine”, spune Aaron Roodman de la SLAC, care este responsabil cu asamblarea și testarea camerei. ⁠Imaginea a fost efectuată cu un senzor care, în cele din urmă, va face parte din cea mai mare cameră digitală din lume, atașată unui telescop parte a Observatorului Vera C. Rubin din Chile, unde va fi folositoare pentru a documenta și cataloga de la cei mai apropiați asteroizi până la cele mai îndepărtate galaxii.

Fotografie digitală vizibilă aici demonstrează că senzorul funcționează, iar în curând va fi ansamblată camera ce va ajuta cercetătorii și astronomii din Chile și pretutindeni să exploreze și să înțeleagă mai bine universul.

Foto: Laboratorul Național de Accelerare SLAC⁠

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.com

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.