Turul României la ciclism a debutat în 2020 pe traseul Timișoara-Arad-Oradea

Ediția din 2020 a Turul României la ciclism a debutat, după 50 de ani, din nou din Timișoara cu 12 echipe de cicliști din România, Republica Moldova, Germania, Polonia, Bulgaria, Kazakhstan și Cambodgia participante în „Mica Buclă”. Cea mai importantă competiție ciclistă a țării, cu un traseu de peste 700 km, este organizată de către Federația Română de Ciclism alături de Auchan Retail România și Ministerul Tineretului și Sportului, în calitate de parteneri principali. Prima dintre cele 5 etape a pornit din Timișoara, a trecut prin Arad și s-a terminat în Oradea, cu un total de aproximativ 170 km străbătuți.

Printre echipele de la linia de start se numără 6 echipe UCI continentale, respectiv: Vino Astana Motors (Kazakhstan), CCC Development Team (Polonia), Cambodia Cycling Academy (Cambodgia), Bike Aid (Germania) și echipele românești Team Novak și Giotti Victoria Savini Due. De asemenea, la Turul României participă și 3 echipe naționale (România, Bulgaria, Moldova) și 3 echipe de club din România (CSA Steaua București, UVT Devron, Olimpic Torpedo Zărnești).

Finish Timișoara, prolog, 8 septembrie

Dacă punctele de plecare și de sosire au fost pregătite în mod corespunzător, trecerea prin Arad a Turului (unde s-a înregistrat și un sprint intermediar) a fost aproape neobservată, administrația locală nepregătind nimic în acest sens (tribună, marcaje rutiere etc). Plutonul și evadații au fost escortați de echipaje ale Poliției Rutiere prin centrul orașului.

foto: Andrea Guardini

Etapa I, Timișoara – Oradea, a fost câștigată de către italianul Andrea Guardini (Giotti Victoria), urmat de kazahul Gleb Brusenski (Vino Astana Motors) şi Eduard Grosu (echipa națională a României) pe locul al treilea, după un sprint final al cursei.

foto: Echipa Națională a României

La finalul primei etape, s-au înregistrat 6 secunde avans pentru Edi Grosu în clasamentul general față de urmăritor, germanul Justin Wolf de la echipa Bike Aid. Pe locul trei este clasat polonezul Szymon Krawczyk de la CCC Development Team cu un timp de 7 secunde în plus față de român.

Etapa II: joi, 10 septembrie, Oradea – Cluj-Napoca

Etapa III: vineri, 11 septembrie Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana

Etapa IV: sâmbătă, 12 septembrie, comuna Cârțișoara, jud. Sibiu – Transfăgărășan – Curtea de Argeș.

Etapa V: duminică, 13 septembrie, București – circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Abonamente

În curând