Blocul pentru Locuire lansează campania „LOCUINȚE SOCIALE ÎN 2 ANI, NU 20!”

Criza locuirii în care ne aflăm înseamnă supraaglomerare, cheltuieli uriașe pentru locuire, evacuări, pierderi și suferințe nenumărate pentru oameni. Locuințele sociale și publice sunt un element necesar în rezolvarea acestei crize, însă autorităților nu le pasă. Primăriile și Consiliile Locale nu măresc numărul de locuințe, nu ușurează accesul și nici nu sunt transparente cu gestionarea celor pe care le au. În acest context, activistele și activiștii de la BLOCUL PENTRU LOCUIRE au creat o strategie prin care să fie luați pași concreți pentru accesul la locuire, în 2 ani, nu 20!

Campania lansată include o petiție – care se poate SEMNA AICI – prin care oamenii pot presa autoritățile locale să pună o limită de 2 ani pentru termenul în care pot fi distribuite locuințele sociale. O dată ce vor strânge suficiente semnături, petiția va fi depusă de către cei din BLOC la Consillile Locale din București, Cluj și Timișoara. Apoi urmează presiuni ca autoritățile să ia act și să adopte măsura solicitată de cetățeni.

Acest prim pas va crea efecte pe termen lung ce, împreună cu alte acțiuni, vor duce la ușurarea poverii locuirii scumpe în România. Proiectul de hotărâre și Referatul doveditor au fost pregătite în avans de către activiști, astfel încât tot ce trebuie să facă cei din Consiliile Locale este să adopte măsura!

BLOCUL pentru LOCUIRE este o rețea decentralizată de organizații ce luptă pentru împuternicirea și organizarea politică a comunităților împotriva injustiției locative.

Contact

Adresa e-mail
posta@independentul.online

Date cu caracter personal

Independentul NU înregistrează sau procesează date cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie.